Menu Zavřeno

Předák kosovských Srbů Zvonko Mihajlović nám děkuje

22.10. 2013

Přinášíme Vám poděkování jednoho z hlavních předáků kosovských Srbů a našeho hostitele Zvonka Mihajloviće:

Jménem svým i jménem všech Srbů žijících v okresu Štrpce a obzvlášť jménem dvanácti členné rodiny Radovana Stanojkoviće z obce Sušića a devítičlenné rodiny Vlade Kocinca z obce Popovca, velmi děkujeme za návštěvu a humanitární pomoc aktivistům Evropské fronty solidarity pro Kosovo.

Obzvlášť chci poděkovat iniciátorům a organizátorům celé této akce Janu Zorbićovi, Patriku Vondrákovi a Jiřímu Dudákovi z Česka, Matteu Caponetiovi a Gijejmu Casaliniovi z Itálie, ale také dalším přátelům srbského národa, kteří k nám dorazili také z Finska, Francie a Brazílie.

Zvláště velikou radost nám dělá fakt, že tito mladí lidé, většinou studenti, velmi dobře rozumí situaci, v které se srbský národ na Kosovu a Metochiji momentálně nachází. Poskytli nám tedy velikou podporu v tom, abychom pokračovali v úsilí za zachování Kosova a Metochije v rámci Srbska, navzdory kolaborantské politice vlády v Bělehradě.

Byli jsme ujištěni, že naši hosté, po té co se vrátí do svých zemí, budou pokračovat v šíření pravdy o všem co se děje v jihosrbských krajích Kosovu a Metochiji a že se budou snažit ovlivnit vlády svých zemí, aby přestaly ignorovat legitimní srbské národní zájmy.

Jedná se o první jejich návštěvu a budou následovat další. Srbsko má přátele ve světě. Srbsko potřebuje vlasteneckou a národní vládu, která vyvede zemi z krize.
SVOBODA PRO ŠEŠELJE!

 
Zdroj: ZDE

%d bloggers like this: